Skip to content

Historie

Bergerhof Mobiliteitsgroep 1972-NU
Toon Bergerhof trouwt in september 1972 met Antoinette Coolen en begint daarna een autorijschool. De zware tocht gaat beginnen, de oliecrisis en Antoinette. De eerste stap werd gezet naar kwaliteit. De eerste Mierlose Vamor-gediplomeerde autorijschool met de methodische rijinstructie. Er wordt een jaar later in 1973 een taxibedrijf bij begonnen en een ziekenfonds vergunning werd erbij gekocht voor fl. 500,00 van Taxi Heintje Janssen in Mierlo.
De start is nu gemaakt naar een bedrijf van wat het nu is. Door het hele harde werken van Toon, Antoinette en later ook zonen Anthony en Martijn. Is het bedrijf uitgegroeid naar ca. 200 eenheden. Hiermee waren Bergerhof Taxi Tours BV en Ehad Personenvervoer BV in de jaren ’00 en ’10 het grootste particuliere personenvervoersbedrijf in Zuid Brabant. In de jaren ’80 vraagt Toon Bergerhof aan de Gemeente Mierlo of het mogelijk is om in Mierlo het schoolvervoer te gaan verzorgen. Na wat heen en weer geleur begint de start een jaar later van het schoolvervoer voor de Gemeente Mierlo. De volgende stap is het zwembadvervoer voor de gemeente Mierlo. Er werd een touringcar aangeschaft voor het zwembadvervoer, een taxibusje voor leerlingenvervoer naar Eindhoven en korte tijd later ook een Taxi erbij.

Na ongeveer 3 jaar, in 1983, gunt ook de Gemeente Helmond de opdracht voor het leerlingenvervoer naar Eindhoven. In 1988 groeit Bergerhof nog steeds, de naam wordt veranderd in Bergerhof Taxi Tours en groeit het bedrijf gestaag. We rijden nu dagelijks met taxi’s en taxibusjes door de hele regio en ver daarbuiten, om kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking naar speciaal onderwijs te vervoeren. Toon Bergerhof wilde meet kwaliteit bieden en liet alle werknemers E.H.B.O. diploma’s behalen zonder dat dit destijds een verplichting was.

De touringcar met 29 zitplaatsen werd in de loop der tijd vervangen door een touringcar met 50 zitplaatsen met wat meer luxe voor die tijd. Op het einde van de jaren 80 ging de eerste tocht naar Parijs, voor die tijd een heel aangaan en dat voor 24 uur weg van huis voor de prijs van Fl. 50,— per persoon. De andere grotere reizen volgden nu ook o.a. naar Duitsland, Tsjechië en Polen waar we regelmatig naar toe gingen. In het begin van de jaren 90 wordt al het interlokale leerlingenvervoer vanuit de Gemeente Helmond gegund maken we weer een groei door.

Nu rijden we niet alleen meer naar Eindhoven, maar ook naar gemeenten door heel Brabant en noord Limburg zoals Vught, Boxtel, Stevensbeek, Heeze, Weert etc. Maar ook denkt Toon Bergerhof aan de financiën van de diverse gemeentes en bied hij combinatieroutes aan die voordeliger gereden kunnen worden. Voordeel voor de Gemeentes en voordeel voor Bergerhof.

Een volgende stap naar kwaliteit is het chauffeursdiploma. Toon Bergerhof staat voor kwaliteit dus op kosten van de baas werden de cursussen gehouden voor het chauffeursdiploma. De eis voor aanname van nieuwe werknemers werd dat je of in het bezit diende te zijn van chauffeurs- en EHBO diploma of binnen een jaar dit zou gaan halen. Bergerhof wordt een BV zodat zakelelijk en privé worden gescheiden en er wordt een nieuw pand betrokken aan de industrieweg in Mierlo. Inmiddels is er een tweede touringcar aangekocht en we rijden naar alle windstreken zoals Rusland, Roemenië en Polen.
In 1999 behaalt Bergerhof als een van de eerste Taxi- , Touringcarbedrijf en autorijschool het ISO 9002 certificaat. Het jaar 2001 begint weer met een nieuwe uitdaging voor Bergerhof Taxi Tours BV. Aan het einde van het jaar 2000, neemt Bergerhof Taxi Tours BV Ehad Reizen BV en Van Gogh Reizen BV Daarmee groeit het wagenpark naar ruim 60 voertuigen

Wilnard Dankers is tot voor de overname hoofd van de afdeling planning geweest en gaat nu samen met Toon Bergerhof, die de algehele leiding heeft, en met de oudste zoon van Toon, Anthony Bergerhof, die de algehele leiding krijgt over het onderhoud van het wagenpark met behulp van 5 monteurs.
De naam EHAD blijft bestaan en gaat verder onder de naam EHAD Personenvervoer BV. Met de overname wordt ook het lokale leerlingenvervoer in de gemeente Helmond en het dagbestedingsvervoer voor Stichting-ORO toegevoegd en dient zich een nieuwe klant aan in Waalre Heilpedagogisch Kinderdagverblijf Heimdal.
Vele verenigingen, scholen en bedrijven maken inmiddels gebruik van onze bedrijven die elkaar zeer goed aanvoelen en in elkaar overlopen. Gedurende het jaar wordt de ervaring, die Bergerhof Taxi Tours heeft opgedaan betreffende het werken volgens de normen van het ISO 9002 certificaat, ook uitgedragen naar EHAD Personenvervoer BV zodat het mes aan twee kanten snijdt.

In 2001 wordt ook Taxibedrijf Van Den Boogaard in Mierlo met 10 voertuigen en chauffeurs overgenomen als ook een paar jaar later het touringcargedeelte Van Harrie Manders in Asten met 2 touringcars. Eind 2002 wordt het eigen autorijschoolgedeelte stopgezet zodat de volledige focus naar het vervoersbedrijf kan. Inmiddels was het wagenpark van Bergerhof Taxi Tours BV en Ehad Personenvervoer gegroeid naar 120 voertuigen. Per 1 november 2005 is Bergerhof Tours officieel erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf en Keurmerk Taxibedrijf. Inmiddels heeft ook zoon Martijn Bergerhof plaats genomen in het bedrijf. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het touringcargedeelte van het bedrijf.

Zo worden in de loop der jaren steeds meer opdrachten en contracten gegund en blijven bestaande vervoersstromen zoals het leerlingenvervoer alleen maar toenemen en groeit het touringcarbedrijf van 2 naar 15 touringcars. Steeds wordt er ook aan de kwaliteit gedacht zo rust Bergerhof Tours in 2009 steeds meer touringcars uit met een AED : een automatische externe defibrillator.

In 2018 besluiten Bergerhof Taxi Tours BV en Ehad Personenvervoer BV ieder een eigen weg te gaan en trekt de firma Bergerhof zich terug uit Ehad Personenvervoer BV. De naam wordt veranderd in Bergerhof Mobiliteitsgroep BV met daaronder de bedrijven: Bergerhof Taxi BV, Bergerhof Tours BV en T.T.M. P&O BV, De nieuwe aanbesteding voor het leerlingenvervoer in Helmond wordt helaas in 2019 verloren echter het leerlingenvervoer vanuit gemeente Geldrop-Mierlo wat inmiddels 8 jaar geleden was verloren wordt opnieuw gegund aan Bergerhof Taxi BV (onderdeel van Bergerhof Mobiliteitsgroep BV). De gunning van het vervoer had alles te maken met het feit dat Bergerhof het vervoer volledig ZERO Emissie met elektrische voertuigen aan heeft geboden. Dit betekende een flinke investering in het wagenpark en bijbehorend laadplein.

In 2020 kreeg de hele wereld te maken met de Coronacrisis en viel voor het eerst in onze geschiedenis nagenoeg het hele wagenpark stil. Het was een bizarre maar vooral onzekere tijd. Langzaam merkte we dat de vraag naar vervoer toch bleef bestaan en konden we met de nodige maatregelen weer gaan rijden. De crisis hebben we inmiddels allemaal gelukkig achter ons kunnen laten.

In september 2023 bestaat het bedrijf 50 jaar en beschikt Bergerhof Taxi BV over 60 Taxi’s onder te verdelen in personenauto’s, rolstoelauto’s, personenbusjes (tot 8 personen) en rolstoelbusjes. Met dit wagenpark verzorgen we veelal contract vervoer voor zorgverzekeringen, dagbestedingen, leerlingenvervoer, sociale werkplaatsen, bedrijven en op reservering vervoer voor particulieren. Bergerhof Tours BV beschikt inmiddels over 11 touringcars variërend van 22 tot 90 zitplaatsen (enkeldekkers en dubbeldekkers) een oldtimer touringcar uit de jaren 60 en een cabrioletbus.

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.